interne en externe excursies

interne excursies:

Andere excursies worden onder andere hier bekendgemaakt.

externe excursies:

Excursies CEL:

Mededelingen Commissie Excursies en Lezingen (CEL)

OPROEP voor een enthousiaste gids voor het begeleiden van excursies van de HVB. Voor zowel binnen als buiten de regio Den Haag. Verwachte tijdsbesteding is ongeveer 3 á 4 excursies per jaar.

Voorjaarsreis HVB: Zuidlaardermeer

Landalpark De Bloemert in Midlaren

maandag 17 april tot en met vrijdag 21 april 2023

We gaan naar het Zuidlaardermeer dat bekend is om de kolonie witwangsterns, en de omringende polders die nog meer moois bieden. Veel plas-drasvogels zijn hier te bewonderen, misschien wel de geoorde fuut, tafeleend of de kemphaan. Wellicht vliegt er nog een zeearend over.

We maken excursies naar de nabij gelegen Oostpolder en de Onnerpolder. Aan de oostzijde van het meer bij Kropswolde is een natuurwandelpad. Voorts is het stroomgebied van de Drentsche Aa het bezoeken meer dan waard: de Westerlanden, Okkerveen, Wilderveen en het Westerdiep.

We logeren in een 12- en een 4-persoonsbungalow in het Landalpark De Bloemert in Midlaren, dat een mooie uitvalsbasis is voor excursies in de omgeving. We maken gebruik van het restaurant op het park voor het diner. Het ontbijt en lunchpakket verzorgen we zelf. Het verzorgen van een drankje in de namiddag is ieders eigen verantwoordelijkheid. Bedlinnen en handdoeken zijn aanwezig.

De prijs voor het overnachten en het eten zal naar verwachting € 310 (richtprijs) bedragen. De kosten voor drinken zijn individueel. Daarnaast zijn er reiskosten van € 60 per persoon, die ieder met de chauffeur afrekent. We doen aan carpooling om het milieu te sparen en de kosten te drukken.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden via Muriel Kommer (E: HVBexcursies@live.nl).

Excursieprogramma CEL

MEERIJDVERGOEDING: met ingang van 1 juni 2022 zijn de kosten voor meerijden gewijzigd van € 0,08 naar € 0,10 per kilometer. Zoals gebruikelijk af te rekenen met de chauffeur.

Wilt u het mobiele telefoonnummer van de gids s.v.p. alleen gebruiken voor dringende zaken op de excursie dag zelf?

Contact

U bereikt de Commissie Excursies en Lezingen op 06 26 300 620 of via hvbexcursies@live.nl

Het mobiele telefoonnummer van de gids alleen gebruiken in geval van nood op de dag zelf.