Cursussen , lezingen e.d.

De Haagse Vogelbescherming verzorgt onder andere informatie over vogels en organiseert diverse cursussen en lezingen:


Diverse andere activiteiten worden onder andere op deze website bekendgemaakt.

 


Lezingen CEL (entree € 4 per persoon; aanvang 20:00h)

Milieu-Educatief Centrum, Zuiderpark, Anna Polakweg 7, 2533 SW Den Haag

Maandag 24 oktober 2022

Martin Kroon, HVB-lid uit Leiden, wil ons graag van “de twee mooiste vogelreizen van zijn leven” laten mee-genieten. Hij is afgelopen decennium tweemaal met voormalig onderzoeksschip de Plancius via de Shetlands en Jan Mayen eiland maar Spitsbergen gevaren. Twee totaal verschillende reizen, waarin talloze zeevogels, dolfijnen en walvissen van dichtbij te zien waren, vogels die alleen hier als dwaalgast te zien zijn, zoals de zwarte- en de dikbekzeekoet. Tijdens een excursie o.l.v. Eduard Opperman zag hij zijn eerste sneeuwhoenders (m + v!) ooit. Uitgerust met drie camera’s lukte het hem om deze reizen zo vast te leggen dat ook andere vogelliefhebbers ervan kunnen genieten maar gewoon thuis kunnen blijven, goed voor het klimaat ook……..

Maandag 21 november 2022

Duo-presentatie van René van Rossum en Thijs Schipper over de gemaakte vogelreis in Canada in mei 2022. Thijs Schipper heeft daarvoor contact gezocht met een Canadese vogelaar, die bereid was om hem te helpen met maken van een reisplan. Dit is de staat Manitoba in Canada geworden. In het park Mountain National zijn diverse Amerikaanse spechten gezien,  Amerikaanse zangers en o.a. een prachtige Laplanduil. De gemaakte foto s en verhalen zijn opzienbarend mooi!

Maandag 16 januari 2023

Arjan Dwarshuis neemt ons aan de hand van zijn nieuwste boek Zomergasten, doortrekkers en overwinteraars mee naar vele natuurgebieden in Nederland. Hij verhaalt over zijn belevenissen en licht plaatselijke omstandigheden toe, gaat in op het landschap en geeft aan waarom bepaalde soorten juist in dit gebied voorkomen.

Deze pagina heeft de volgende subpagina's.