Cursussen , lezingen e.d.

De Haagse Vogelbescherming verzorgt onder andere informatie over vogels en organiseert diverse cursussen en lezingen:


Diverse andere activiteiten worden onder andere op deze website bekendgemaakt.

 

LEZINGEN AGENDA: 

‘Soortenrijkdom in onze duinen’ – Marc Jansen 

maandagavond 18 december

Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30

ANWB-gebouw (personeelsingang).

Marc Jansen is directeur van de Stichting Duinbehoud. De stichting ondersteunt duinbeheerders die stukken van de ooit aangeplante naaldbossen willen omvormen tot open duingebied. Een gebied waarin de oorspronkelijke kruidenvegetatie terugkeert. Het kappen van de naaldbomen is een voorwaarde voor het herstel van biodiversiteit in de duinen. Een grote zorg is het toenemende aantal recreanten dat op zoek naar rust kwetsbare gebieden betreden. Marc zal uiteraard ook ingaan op het verdwijnen van de meeuwenkolonie uit de duinen en het verband tussen de afname van een typische duinvogel als de tapuit en het verdwijnen van de konijnen. Duinbehoud bevordert de herintroductie van konijnen. Ook komt de mogelijke terugkeer van de zomertortel aan bod.

******

‘Een vogelreis door Afrika’ – Gerrit van Ommering

Maandagavond 22 januari

Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30

ANWB-gebouw (personeelsingang).

Gerrit van Ommering is van huis uit bioloog en fotografeert al jaren. Gerrit heeft bijgedragen aan verschillende fotoboeken over Zuid Holland waaronder Bijzonder Berkheide en Dwars door de duinen. Deze avond komen gebieden aan bod die hij bezocht tijdens zijn reizen door het zuidelijk deel van Afrika. In Zuid Afrika bezocht Gerrit het Kruger Nationaal Park, Pilanesberg Nationaal Park en een aantal minder bekende natuurgebieden. In Botswana bezocht hij Khama Rino Sanctuary, Nata Bird Sanctuary, Chobe National Park en Crocodile Pools. In Namibië waren het Popa Falls en het Mahango National Park.

*********

‘Van dia naar digitaal’ – Menno van Duin  

Maandagavond 19 februari

Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30

ANWB-gebouw (personeelsingang)

Menno van Duin (1983) gaat in op zijn vele vogelavonturen. Hij reisde de wereld rond op en maakte prachtige foto’s. Maar zijn presentatie is geen technisch verhaal over vogelfotografie. Menno is sinds zijn vierde verslaafd aan vogels. Zijn ouders kochten een Engelstalige vogelgids waarin zij de Nederlandse namen opschreven. Met zijn spaargeld kocht hij voor zijn twaalfde verjaardag z’n eerste telelens en Menno spendeerde al zijn zakgeld aan dia rolletjes. Met de komst van de digitale fotografie nam ook zijn enthousiasme voor vogelfotografie een vlucht. Dit resulteerde erin dat zijn foto’s gepubliceerd werden en ook prijzen wonnen (GDT, Lowland, Roots en National Geographic). Tijdens deze lezing geeft Menno tips voor de vogelfotografie. En hij laat zien welke mogelijkheden hij benutte op het eiland Helgoland om foto’s van vogels te maken.

*********

‘Een vogelreis naar Helgoland’ – Hans Overduin

Maandagavond 11 maart

Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30

ANWB-gebouw (personeelsingang).

Hans Overduin is een vooraanstaand Nederlandse fotograaf. Hij fotografeert niet alleen vogels, maar ook andere dieren, landschappen en mensen. Op zijn website www.hansoverduin.nl kunt u zijn portfolio bekijken. Hans is medeauteur van het Handboek Vogelfotografie. Dit boek beschrijft in ruim 300 pagina’s op een gedetailleerde manier alle aspecten die een rol spelen bij het maken geslaagde vogelfoto’s. Zijn verhaal is doorspekt met tips voor vogelfotografen. De dierenwereld van Helgoland staat centraal is het tweede deel van zijn presentatie.

OVER DE LEZINGEN:

Entree

De Haagse Vogelbescherming is een vereniging zonder winstoogmerk. We vragen een entree van € 2,50 als bijdrage in de gemaakte kosten.

Waar?

De lezingen vinden plaats in het ANWB-gebouw, Wassenaarseweg 220 in Den Haag. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de lezingen beginnen om 20.00 uur. De toegang is bij het Atrium – de personeelsingang – aan het goed verlichte en bewaakte parkeerterrein. We zullen de ingang met een banier markeren. De Haagse Vogelbescherming is blij met het gebaar van de ANWB die deze avonden sponsort door haar ‘mooie zaal’ gratis beschikbaar te stellen en de bezoekers een gratis kopje koffie of thee aan te bieden.

Deze pagina heeft de volgende subpagina's.